Jaha nu har jag hamnat i kreativitetens splittrade tillstånd vilket innebär att det ena projektet föder ett annat. Det bara kryllar i huvudet av saker jag vill göra och jag kan inte stoppa ivern som kommer över mig när ideerna kommer. Just nu pågår det väldigt många påbörjade inspirerande projekt. Ja de är verkligen påbörjade inte bara i tanken utan i verkligheten. Det är frustrerande att det inte finns tillräckligt med tid och ork. De senaste dagarna har följande dykt upp och belamrat mitt sybord, soffbordet, vävstolen och matbordet i vardagsrummet (det som jag mer eller mindre har annekterat som mitt arbetsbord):

 • ullprojektet = provväven i ull
 • Klänningen jag börjat sy, den vita i linne efter medeltidsmönstret som skulle vara som underklänning till min tunna vita klänning
 • Vit Kjol som jag ska sy; eftersom den vita linneklänningen inte funkar under den vita tunna får det bli vitt linne och kjol under, i stället. Deadline: tisdagkväll
 • Provstickningar till Pulsvärmare med pärlstickning
 • Kofta att sticka enligt mönstret ”Tenniskläderna Sven och Cecilia” ur boken ”Stickat och virkat. vintage på svenska”
 • Göra färdigt den orientaliska flätan på en matta som legat och väntat så länge
 • Högen med laga och fixa kläder som bara växer

och idag vill jag helst åka till Skärhamn och gå på Akvarellmuseet och titta på Elsa Beskows akvareller. Jag tror det skulle göra mig väldigt glad och ännu mer inspirerad! Jag blir nog aldrig mätt på att få vara i inspirerade miljöer så som jag tycker Skärhamn är.
Men oj då – hur ska det då gå förresten, då ökar nog frustrationen ännu mer? Det är som en flykt att dansa in i denna virvlande snoa av inspirationskällor, lust, idéer och framför allt att sedan tänka ut lösningarna hur idéerna ska förverkligas. Att sedan orka genomföra dem kan vara ett stort motstånd och rejält ångestladdat.
Det finns ju otaliga bloggar att ta sig runt mellan och titta på alla fantastiska ting som skapas. Ibland tänker jag att bloggvärlden är som en utställningshall och att mycket skapas för att presenteras här. Kanske även jag har hamnat i detta sammanhang som en sida av mig tycker är spännande och en annat ogillar. Det känns inte verkligt bara!

Annonser

4 reaktioner på ”Alla dessa pågående projekt

 1. Hej!
  Vad kul att du hittade min blogg. Jag är också på jakt efter vävbloggar. Har hittat lite av dem. Men jag tror inte det finns så många. Väver du Gbgs nya hemslöjds vävstuga? Då kanske du känner Elin S som varit där som vävlärare för ett tag sedan. Vi gick vår vävutbildning tillsammans.
  Jag lägger med dej på min blogglista, så att jag ser när du gör inlägg.
  Jag återkommer med lite tips till dej.
  Ha en fortsatt bra dag.
  Kram Birgitta

  Gilla

 2. Hej Birgitta. Jo jag är aktiv i vår förening Göteborgs Nya Hemslöjdsf. Vävstugan och Elin har jag haft som både vävfröken och arbetstränat hos. Vävstugan är min oas. Vad roligt med lite personliga kopplingar. Så då är du också vävlärare?
  Ser din blåsvarta matta och känner igen den från Vävmagasinet. Är det du som har designat den? Den är lite spännande. Och jisses vad jobb jag vet, för jag är också förtjust i rips och sätter upp emellanåt.
  Ha de
  Häls Meta

  Gilla

 3. Hej igen!
  Elin och jag gick vävutbildning tillsammans i Skara. Hon är en jättego tjej tycker jag. Och duktig. Då känner du väl Ann-Christine G-son också. Hårdrockstjejen som väver m.m. Vävlärare är jag inte, utan jag väver och säljer mina alster. Någon ska ju göra det.
  Jodå jag designar mina vävar själv. Ripsmattor är en favorit hos mej. De blå/svarta ripsmattorna har varit med på utställningar både i Tyskland och Japan med Vävmagasinet. (Sålde en sådan i Japan). Jag har haft en del vävar med i tidningen
  tidigare också.
  Jag har klickat på medlemskap i Textilt och handarbete och skrivit in mej där. Men får inte till det med att hämta hem dekalen till min blogg. Vet inte vad jag gör för fel.
  Vi får väl bilda en vävgrupp där, eller vad tycker du?
  Nu får du ha det så gott.
  Kram Birgitta

  Gilla

 4. Hej Meta !
  Så fort jag såg akvarellen dyka upp på din sida tänkte jag på dig. Och det var du. Vad kul att se vad du gör och vad vackert det blir !!!! Jag planerar en ny distanskurs på Grebbestads folkhögskola så jag sitter och bloggar omkring och gör lite reklam.
  Mohairgarn från Nordmohair. Vad kan man göra av det här garnet är frågan till kursen Läs mer om du vill på http://www.ovelius.com
  hej från Margareta Ovelius, Grebbestad

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s