For med båten över älven en dag, cyklade vidare till Vävstugan. Med 5 kilo vävgarn och färdiga vävnoter i cyckelkorgen var jag utrustad för en heldag vid varpan. Jo det blev verkligen en heldag. Fram och tillbaka mellan varppinne och skäl, monotont, rofullt och meditativt.

Åtta (8) flätor; tre (3) i cotolin till grytlappar och fem (5) i bomulls mattvarp till mattor. Det blev fantastiskt många meter varp (30,5)!!!
Nu är jag lycklig över att ha dessa i mitt skåp här hemma. Viss är det vackert med varpflätor! Blir som alltid lyrisk när jag ser dem nerflätade
….. de är så inbjudande och inspirerade. Det lockar och pockar att börja väva nästa föremål.

Idag bestämde jag mig för att nu ska jag börja dra på de två enfärgade (blå och lila) trots att jag är förskräckligt trött efter en intensiv vecka på ”Världens Centrum” som bedriver coachprogrammet ”Alternativa insatser för långtidssjukskrivna”. 8.00 – 12.00 varje dag i fem dagar har gett mig daglig stress och oro som jag verkligen ansträngt mig att stå ut med: vara i nuet om och om igen. Det är därför jag har bestämt mig för att börja dra på; då är jag i nuet.

Annonser

2 reaktioner på ”Höstens glädjekälla

 1. Hej.
  Det låter som en härlig dag, vid varpen. Tid till tankar.
  Förlåt att jag är så trög! Jag har funderat lite och kommit fram till att jag för tillfället har för tunn plånbok för din väv. Förlåt om jag uppehållit dig.
  Väven är dock mycket vacker och jag hoppas att den kommer till sin rätt vid någon annans händer;)
  Ha det så fint!
  /Lina

  Gilla

 2. Det var noen vakre farver. Litt høst i dem.
  Heldig er du som har så mange ferdige fletter. Jeg har bestilt ei lang til mine matter. Skulle gjøre det enkelt denne gangen, men det drøyer lenge nå.
  Har tenkt å være med på en salgsutstilling om 5 uker så nå begynner jeg å bli utålmodig.Gleder meg til å se hva du skal til med nå.
  Ha en fin høst

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s