Med eget tempo har det blåa vuxit fram. jag har anpassa mig med envishet till ett blått tempo – det är starkt. Jag har varit på havet i den lilla roddbåten när trasorna glittrat till. Inslag vid inslag bildar möte mellan vågtopp och vågdal i den lilla rörelsen som bildas när årtaget ändrar tonerna mellan ljust och mörkt.
Ingen skyndsam tid finns i väven endast visarna på arbandsklockan har sin bestämda hastighet… om klocktiden inte existerade skulle jag bli gladare… strax avslutar jag den blåa resa för att direkt därpå starta en ny med iknuten varp i en närmast blålila ton.
Så s p ä n n a n d e det är att fundera över nästa matta mitt i mitt inslag för inslag. Jag blir glad och lustfylld och ivrig. Nu lilla fållen återstår som blev kombinationen av trasor och mattvarp.
Det blir Midvinterfestutställningen igen har jag bestämt och många timmar i min kära vävstol fram till dess. Härligt

Annonser

5 reaktioner på ”Inslag för inslag

 1. Hej! Ska bli roligt att se din blå matta sedan. Vad roligt att du ska vara med på Midvinterfest i Uddevalla. Där var jag med år 2003. Sedan flyttade vi till Värmland.
  Det är ju en jättefin utställning med försäljning.
  Ha en skön söndag.
  Kram Birgitta

  Gilla

 2. Kikade igenom bildspelet med mattor du vävt. De är så fina. De har alla så vackra färger. Jag tycker nog att färg är det svåraste med att väva. Ser fram emot att se dina blå alster. Allt gott, Viktoria

  Gilla

 3. Vad kul att hitta hit. Jag har nyligen flyttat till Provence och ställt upp min vävstol men inte kommit igång att väva ännu. Det är kul att ha fler vävbloggar att följa för inspiration.
  Du har väldigt vackra bilder!
  /Efwa

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s