. . . blev jag då för att kunna leverera produkter till årets utställning på Bohusläns museum ”midvinterfest” igår.
I en snövit snörrosa snöblå utställningssal klev jag in och det spred sig en värme och ett lugn i min mage. Yes, det stämmer med innehållet i mina paket. Speciellt är det att uppleva (inte för första gången faktiskt) att utställningsformgivarnas formspråk stämmer med färger och uttryck i mina mattor och övriga produkter. 6 stycken mattor, 10 stycken grytlappar och lite annat spännande
blev det tillslut. Åh vad nyfiken jag är att se hur snölandskapet ska formar sig och hur föremålen av oss 61 slöjdare kanske tinar upp den nordiska kylan och blir en del i den förhoppningsvis hållbara utvecklingen. Ledorden har varit nära – personligt – långsiktigt och inte har det varit svårt att hålla sig till dem, det fick jag bekräftat igår.
Utställningen öppnar med vernissage den 21 november och håller på till den 6 januari nästa år.

Jo jag fick lånat en kamera och jag kunde dokumentera ytterligare av mitt vävda bland annat glesripsen ‘Vårstrå’ som kom senast ur vävstolen.
Nu står den tom och förväntansfull igen vävstolen. Lust har jag att sätta upp nytt, ideer har jag att sätta upp nytt, varpat har jag att sätta upp nytt. Tveksamt är om jag har ork och kropp nog att göra’t. Åhh jag vill och jag vill… orken kommer tillbaka med lusten och sömnen måste jag tro.

Annonser

2 reaktioner på ”KLAR. . .

  1. Hej Meta!
    Kul att du hittade till min blogg! Kul att du gör trasmattor! Jag älskar trasmattor och längtar enormt efter att väva igen. Kul att du också uppfattar grönblått som varmt och rödblått som kallt. Gängse uppfattning är ju tvärtom, men jag tycker precis som du.
    Färgers olikheter framhävs ju när man lägger dem bredvid varandra. Det gäller att jobba med små små skillnader och låta färgerna själva göra jobbet. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s