Redan i augusti i år
ritade jag mönstret till min kappa.

10. dags att klippa

Det var ett pilligt och tålamodsprövande arbete. Framför allt som den mesta av utprovningen av mönstret gjorde jag själv. Det krävdes att jag först sydde både en och två och tre toile. Här sitter nr 3 på mig för ytterligare utprovning. Textilfröken Maria på Grebbestads folkhögskola fanns som tur var behjälplig och nära tillgänglig via mejl. Fantastiskt.IMG_1369x
Så kom då systarten. Snabbt kom jag underfund med att förutom några längsgående sömmar kom kapitlet fickor på tal. Ska det vara så ska det vara, tänkte jag och bestämde mig för att utforska ficksömnaden. Detta resulterade i ett läsande, letande och undersökande hur fickor ska sys. Efter många om och men hade jag provat mig igenom fyra olika sätt att sy paspoalerade fickor på. Det var jätte roligt att studera olika metoder och oj vad jag lärde mig. Bäst hjälpt blev jag av Peggy Seymor och den här filmen The Modern Welt Pocket Tutorial – Professional How To Guide.

IMG_1560

I slutändan valde jag en paspoal i amma tyg som kappans tyg. Efter en natts sömn fokuserade jag och tog mod till mig att sy fickorna på framstyckena. Och det fungerade!

IMG_1562b
Jag syddde vidare och i mitten av oktober åkte vi upp till Grebbestads folkhögskola för får till finliret på en av syhelgerna till kursen (som jag går) Vadmal och Tweed. Då hände det som inte fick hända jag brönde ett stort brännmärke mitt fram när jag skulle sätta i blixtlåset. Oj vad jag skrek, innan lösningstankarna kom i gång. Hem igen och försöka fixa.
Till slut hade jag i alla fall satt i två nya framstyckspartier (jag fick klippa upp i insnittet och sätta i ett nytt stycke) och det blev bra till slut även detta. En lite darrig, suddig bild skickade jag till slut till fröken Maria att det fixade sig. Bara ärmarna kvar och foderkanterna och mera finlir.
IMG_1608x
och det färdiga resultatet blev såhär: CIMG0130cv

 

9 reaktioner på ”Kappan, den är klar nu

  1. Tack Lisbeth! Jag har dig att varmt tacka för att resultatet blev så bra. Kappan passar utmärkt med västlig vind o duggregn på Göteborgs gator!

   Gilla

  1. Hej Birgitta
   Tack tack!
   Jo det är Kampes 1-trådiga. Ett i mitt tycke helt fenomenalt garn, smidigt, starkt, följsamt, bångstyrigt och mycket tåligt.
   Det har varit ett sant nöje att väva, stampa, sy och efterbehandla.

   Gilla

 1. Det er et flott arbeid, og en knallfin kåpe du har laget. Jeg hørte deg fortelle om arbeidet på vävpodden. Så lærerikt! Det var både interessant og inspirerende å høre på deg. Takk for at du delte reisen med oss.

  Gilla

  1. Tack Anne-Marie
   för din vänliga kommentar och så fint att du uppskattade min berättelse i vävpodden.
   Så kul att du blev inspirerad också! Vävning och handarbete är verkligen det bästa jag vet.
   Ha det gott.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.